Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Cardcaptor Sakura Kostuum

Cardcaptor Sakura (カードキャプターさくら Kādokyaputā Sakura? ), afgekort als CCS en ook bekend als Cardcaptors, is een Japanse shōjo manga serie geschreven en geïllustreerd door de manga groep Klem. De manga oorspronkelijk was ingedeeld in reeksen in Nakayoshi van mei 1996 tot juni 2000, en gepubliceerd in 12 volumes tankōbon door Kodansha vanaf November 1996 tot en met juli 2000. Het verhaal gaat over Sakura Kinomoto, een basisschool student die ontdekt dat zij bezit magische krachten na vrijlating per ongeluk een set magische kaarten uit het boek ze waren afgesloten voor jaar. Zij wordt vervolgens belast met het ophalen die kaarten om te voorkomen dat een onbekende ramp waardoor de world.


De serie is aangepast voor gebruik in een 70-episode anime TV-serie door waar gekkenhuis! dat uitgezonden in Japan NHK vanaf April 1998 tot en met maart 2000. Twee anime films werden geproduceerd door waar gekkenhuis! in augustus 1999 en juli 2000. Tien video games werden geproduceerd op basis van de serie. Kodansha uitgegeven kunstboeken, prentenboeken en strips film voor de manga- en animeserie. Tokyopop vrijgegeven de manga in het Nederlands in Noord-amerika vanaf maart 2000 Tot en met augustus 2003. Na de Tokyopop licentie voor Cardcaptor Sakura verlopen, Dark Horse Manga verworven de licentie vrijgegeven en de serie omnibus edities van oktober 2010 tot September 2012. Nelvana licentie hebt voor de TV-serie en de eerste film voor North American broadcast- en distributie, de naam het Cardcaptors. Alle 70 afleveringen werden nagesynchroniseerd; terwijl andere Engels-sprekende gebieden ontvangen de oplage, de versie uitgezonden op de Amerikaanse televisie was zwaar gecensureerde in 39 episodes. Cardcaptors uitgezonden op Kinderen' WB, Cartoon Network en Teletoon. De TV-series en films zijn sub-licentie van Geneon, die vrijgegeven onbewerkte met Engelse ondertiteling. De TV-serie werd later eveneens uitgegeven door Gek Entertainment na Geneon's licentie verlopen in 2006.


Critici prezen de manga voor zijn creativiteit en omschrijft het als een typische shōjo manga, evenals een kritische werk voor manga in het algemeen. De manga serie werd bekroond met de Seiun Award voor de beste Manga in 2001. De TV anime aanpassing werd geprezen voor aardolieprodukten zijn doelgroep van jonge kinderen en wordt aangenaam voor oudere kijkers. Het kunstwerk in de anime was Ook een focus van aandacht, beschreven als boven-gemiddelde voor een late jaren 1990s TV-series, en Sakura's magic-casting scènes werden gecomplimenteerd voor zijn bijna uniek vanwege de regelmatige kostuum wijzigingen. De TV anime won de Animage Grand Prix-award voor de beste Anime in 1999. De Amerikaanse bewerken van Cardcaptors, was echter sterk gedraaid door critici die de bewerking "belachelijk" , [ 1] doorsnijden karakter achtergronden voor het begrijpen van de plot.