Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Hellsing Kostuum

Hellsing (ヘ ル シ ン グ Herushingu?) Was een Japanse manga serie geschreven en geïllustreerd door Kouta Hirano. Het kronieken de inspanningen van de mysterieuze en geheime Hellsing Organization, omdat het bestrijdt vampiers, geesten en andere bovennatuurlijke vijanden die Engeland bedreigen.

De serie voor het eerst in première in Young Koning Ours in 1997 en eindigde in september 2008 werden de afzonderlijke hoofdstukken vervolgens verzameld en gepubliceerd in 10 tankōbon volumes door Shōnen Gahosha. De serie werd ook een licentie voor Engels taal release in Noord-Amerika door Dark Horse Comics, in Australië en Nieuw-Zeeland door Madman Entertainment, en in Singapore door Chuang Yi. In 2001, Hirano begonnen met het publiceren hoofdstukken van een prequel-serie, Hellsing: The Dawn, in speciale edities van Young Koning de onze, met zes hoofdstukken uitgebracht als van september 2008.

Een anime serie met dezelfde naam werd geproduceerd door Gonzo. Geregisseerd door Umanosuke Iida, werd de serie gebaseerd op de manga, maar gebruik gemaakt van een scenario van Chiaki Konaka en was significant verschillend van de manga qua plot, hoewel het gebruikte een aantal van dezelfde karakters en soortgelijke character designs. Spanning 13 afleveringen werd uitgezonden op de Japanse Fuji Television van 10 oktober 2001, tot 16 januari 2002.

Een originele video animatie (OVA) getiteld Hellsing Ultimate werd geproduceerd door Geneon. Het volgde de manga verhaallijn beter dan de anime series. [1] De serie overspannen 10 episodes, uitgebracht in Japan tussen 10 februari 2006 en 26 december 2012. In Noord-Amerika is de serie liep van 5 december 2006 om te 28 oktober 2014.