Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Clannad Kostuum

Clannad (ク ラ ナ ド Kuranado?) Is een Japanse visuele roman ontwikkeld door Key en uitgebracht op 28 april 2004 voor Windows-pc's. Hoewel beide van Key eerste twee eerdere werken, Kanon en Air, had eerst uitgebracht als volwassen games en vervolgens gecensureerd voor de jongere markt, werd Clannad uitgebracht met een waardering voor alle leeftijden. Het werd later geport naar de PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita consoles. Een Engels versie voor Windows werd uitgebracht op Steam door Sekai Project in 2015.

Het verhaal volgt het leven van Tomoya Okazaki. In het eerste verhaal boog, genaamd School Life, hij is een middelbare school delinquent die voldoet aan veel mensen in zijn laatste jaar op school, met inbegrip van vijf meisjes, en helpt bij het oplossen van hun individuele problemen. De tweede verhaallijn, genaamd After Story, volgt zijn leven als een volwassene na zijn afstuderen aan de school. De gameplay van Clannad volgt een vertakking plot lijn die een aantal alternatieve scenario's met de dialoog keuzes en cursussen van interactie biedt, met de nadruk op de speler karakter van de interactie met verschillende niet-speelbare personages.

Het spel werd gerangschikt als de best verkochte PC-game verkocht in Japan voor de tijd van de release, en in kaart gebracht in de nationale top 50 meerdere malen daarna. Key ging over tot een volwassen spin-off met de titel Tomoyo produceren Na: It's a Wonderful Life in november 2005, die uitgebreid op het scenario van Tomoyo Sakagami, één van de vijf heldinnen uit Clannad.

Clannad heeft verschillende overgangen naar andere media. Er zijn vier manga aanpassingen gepubliceerd door ASCII Media Works, Flex Comix, Fujimi Shobo en Jive geweest. Comic bloemlezingen, licht romans en kunstboeken zijn ook gepubliceerd, evenals audio drama's en een aantal albums van de muziek. Een geanimeerde film van Toei Animation werd uitgebracht in september 2007, gevolgd door twee tv-anime serie, waaronder twee originele video animatie (OVA) afleveringen door Kyoto Animation geproduceerd tussen 2007 en 2009. Zowel de anime-serie en hun begeleidende OVAs zijn erkend door Sentai Filmworks en waren uitgebracht in Noord-Amerika in 2009. De geanimeerde adaptations hebben hoge verkoopcijfers in Japan evenals kritieken ontvangen in het buitenland.