Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Shrek Kostuum


Shrek Deluxe Volwassen Kostuum
€196.38  €93.07
53%
OFF


Shrek De Derde Fiona Volwassen Kostuum
€171.44  €82.72
52%
OFFShrek is a 2001 American computer-animated fantasy-comedy film geproduceerd door PDI/DreamWorks, uitgebracht door DreamWorks Pictures, geregisseerd door Andrew Adamson en Vicky Jenson, met de stemmen van Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz en John Lithgow. Deze game is losjes gebaseerd op William Steig's 1990 sprookje foto boek Shrek!, en enigszins fungeert als een parodie film, gericht op andere films aangepast uit verschillende kinder fantasieën (voornamelijk geanimeerde Disney-films). De film aanzienlijke gebruik van populaire muziek; de soundtrack bevat muziek van Smash Mond, paling, Joan Jett, De Proclaimers, Jason Wade, Baha mannen, en John Cale (met betrekking tot Leonard Cohen).


De rechten van de boeken oorspronkelijk gekocht waren door Steven Spielberg in 1991, vóór de oprichting van DreamWorks, wanneer hij nadacht over het maken van een traditioneel geanimeerde film gebaseerd op het boek, maar John H. Williams hem overtuigd om de film van DreamWorks in 1994, toen de studio werd opgericht, en de film werd snel gebracht in actieve ontwikkeling van Jeffrey Katzenberg Na de rechten opgekocht door de studio in 1995. Shrek oorspronkelijk cast Chris Farley de stem voor de titel karakter, opname ongeveer 80 % - 90% van zijn dialoog. Maar aangezien Farley overleed in 1997 voordat hij klaar was, Mike Myers is in te zetten voor het personage, die na zijn eerste opname besloten om zijn stem te laten horen in een Schotse accent. De film was oorspronkelijk ook gepland worden motion-captured, maar na slechte resultaten, de studio besloten om PDI te helpen Shrek krijgt haar laatste computer-geanimeerde look.


Verdienen $484,4 miljoen euro tegen de wereldwijde box office, de film is een kritische en commerciële succes. Shrek ontving ook bevordering van voedselketens zoals Baskin-Robbins (bevordering van de film in de DVD-release) en Burger King is alom geprezen als een geanimeerde film waardig volwassen belangstelling, met veel volwassen-georiënteerde grappen en thema's maar een simpel genoeg perceel en humor oproep aan kinderen. Shrek won de allereerste Academy Award voor beste animatiefilm en werd genomineerd voor de Academy Award voor beste Aangepast Scenario. De film werd ook genomineerd voor zes BAFTA-prijzen, waaronder een BAFTA-Award voor Beste acteur in een Bijrol voor Eddie Murphy voor zijn voice-over prestaties zoals Ezel, en won de BAFTA-Award voor beste Bewerkte Scenario. De film de belangrijkste (en de titel) karakter kreeg zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame in mei 2010.


gevestigde Shrek DreamWorks Animation als een eerste concurrent Pixar op het gebied van film animatie, met name in computeranimatie. De film succes gevraagd DreamWorks maken drie sequels, Shrek 2, Shrek de Derde, en Shrek Forever After, twee holiday specials Shrek the Halls en Bang Shrekless, en een spin-off film, Puss in Boots. EEN vijfde film, gepland als de laatste van de serie, werd afgelast in 2009 met de aankondiging dat de vierde film zou sluiten de serie. De film het succes inspireerde ook andere merchandise, zoals video-games, een podium musical en zelfs een stripboek door Dark Horse Comics.